Wist je dat je met het CLB kan chatten?

Chat met een ervaren, professionele CLB-medewerker op CLBch@t. Meer dan 180 psychologen, pedagogen, maatschappelijk werkers, paramedisch werkers en artsen uit alle CLB’s in Vlaanderen zorgen er samen voor dat je met ons kan chatten. 

chat
CLBch@t

Online hulpverlening

Op deze pagina vind je een overzicht van hulpverleners met een chatfunctie. Zo krijg je toegang tot ondersteuning en begeleiding vanuit het comfort van je eigen omgeving. Via de knop ‘Ontdek Meer’ kom je op de website terecht waar je meer informatie terugvindt. Veel succes!

Awel

Awel

Awel wil elk kind en elke jongere een luisterend oor bieden. Je kan Awel contacteren over alles wat je bezighoudt. Awel luistert, denkt en voelt met je mee! De Awel chat is elke dag open van 18u tot 22u (behalve op zon- en feestdagen).

Jongeren advies centrum

JAC

Het JAC helpt jongeren tussen 12 en 25 jaar met al hun vragen en problemen. Problemen thuis? Vragen over seks? Slachtoffer van geweld of misbruik? Vragen over drugs? Of over pesten? Informatie nodig om zelfstandig te wonen?  … Je kan bij het JAC terecht met elke vraag. De JAC chat is open van maandag tot en met vrijdag van 13u tot 19u.

1712

1712

1712 is een professionele hulplijn voor vragen over geweld, misbruik en kindermishandeling. Hun chatfunctie is bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 13u tot 17u en van 18u tot 22u. Vrijdag van 13u tot 17u.

Nu praat ik erover

Nupraatikerover

Nupraatikerover.be is een chatbox voor minderjarigen die vragen hebben over of slachtoffer zijn van mishandeling, verwaarlozing of seksueel geweld. Nupraatikerover.be is een initiatief van de Vertrouwenscentra Kindermishandeling.

Noknok

Noknok

Je lichaam dat gek doet, regels naleven, nieuwe vrienden maken, je vervelen, verliefdheid, seks … Elke jongere heeft hierover wel eens vragen. En dat is helemaal oké! Het NokNok-team geeft je raad hoe je ermee kan omgaan.

Tele-onthaal

Tele-onthaal

De opdracht van Tele-Onthaal is in de eerste plaats een helpend gesprek aanbieden aan iedereen die op zoek is naar een luisterend oor of zich ergens zorgen over maakt. Zo’n gesprek kan via telefoon of chat en verloopt altijd in het Nederlands.

Alle online hulp tools op één plek

Op onlinehulp-apps.be vind je een volledig overzicht van alle apps en websites voor welzijn en geestelijke gezondheid. Een team van experten zorgt ervoor dat de website steeds up-to-date blijft.